کلینیک طلوعی دوباره

عوارض مصرف شیشه + ۳ نمونه واقعی

عوارض اعتیاد به شیشه
نویسنده: سمیه هاشمی

شهریور ۱۰, ۱۴۰۳

میزان و شدت عوارض مصرف شیشه به عوامل زیادی از جمله وزن، سن، جنسیت و میزان مصرف بستگی دارد. اما به طور کلی تپش قلب، ضربان نا منظم، تشنگی و بالارفتن دمای بدن، پرحرفی، انرژی زیاد و کاهش اشتها از علائم اولیه مصرف شیشه است. در مسمومیت علائمی مثل بیقراری، پرحرفی، تشنج، پرخاشگری، توهم و هذیان، عرق کردن زیاد و سفت شدن فک­ها دیده می شود. چشم ها به نور حساس شده و مردمک­های چشم هم گشاد می شوند وفرد به دنبال تاریکی است. در ادامه به طور کامل با شیشه و عوارض مصرف این ماده مخدر آشنا می شوید.

 

شیشه چیست؟

شیشه یا آمفتامین یک ماده محرک غیر قانونی است که به صورت مصنوعی تهیه می شود. این ماده به نام های دیگری مانند آیس، یخ، ماده صناعی، مواد محرک و …. نیز معروف است. دلیل استفاده از این نام برای آمفتامین، ظاهر آن است که بسیار شبیه به تکه های ریز شیشه است.

این ماده بر مغز و دیگر اعضای بدن تاثیر می گذارد و به عملکرد غیر طبیعی بدن منجر می شود. کم خوابی، بی اشتهایی، افزایش انرژی و تمرکز از عوارض کوتاه مدت در اوایل مصرف شیشه است. همین عوارض کوتاه مدت، باعث گرایش جوانان و ورزشکاران به این ماده مخدر می شود. اما به یاد داشته باشید که این ماده بسیار اعتیادآور است و حتی مصرف آن در دفعات بسیار کم نیز، وابستگی ایجاد می کند.شیشه به صورت خانگی از مواد اسیدی مانند جوهر نمک و آمونیاک ساخته می شود و در سال های اخیر تولید آن در کشور افزایش یافته و با قیمت کمتری در دسترس است که خود باعث افزایش اعتیاد می شود.

 

کسی که شیشه مصرف می کند چه علائمی دارد؟

شیشه نیز مانند هر ماده مخدر دیگری علائم مختلفی در فرد ایجاد می کند. این علائم را با توجه به زمان بروز آن ها، می توان در دو دسته بررسی کرد. در ابتدا علائم ابتدایی و اولیه پس از مصرف شیشه بیان می شود.

علائم اولیه مصرف شیشه

همانطور که گفته شد شیشه جزء مواد محرک است. شیشه پس از مصرف ظرف چند دقیقه وارد خون می شود و خود را به مغز می رساند. تپش قلب و فشار خون بالا از اولین علائم مصرف شیشه است. خشکی دهان، بی خوابی، کم شدن اشتها، انرژی بالا و اعتماد به نفس کاذب و احساس لذت در همان ساعات اولیه مصرف به وجود می آید.

این ماده سبب افزایش ترشح دوپامین می شود. ترشح دوپامین باعث ایجاد حس لذت و شادی در افراد می شود که در حالت عادی با ورزش های هوازی، روابط عاطفی و تفریحات در افراد به وجود می آید. اما شیشه بر ناحیه مسئول ترشح این ماده تاثیر گذاشته و دوپامین بدون هیچ دلیلی ترشح می شود. تخریب این منطقه یکی از عوارض شیشه بر مغز است.

تجربه این عوارض اولیه که به علائم سوپرمن نیز معروف است در دفعات ابتدایی مصرف با دوز کم ایجاد می شود برای افراد و به خصوص جوانان و دانش آموزان لذت بخش است. اما این احساسات بسیار کوتاه مدت هستند و تا نیم ساعت به طول می انجامد. همین باعث تکرار مصرف و ایجاد وابستگی در آن ها می شود.

شرح حال یک نمونه واقعی برای درک بهتر علائم شیشه

“یکی از بیمارانی که اخیرا در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره تحت درمان قرار گرفت مردی ۴۲ ساله بود که برای ترک اعتیاد به شیشه مراجعه کرده بود.

علائم این فرد بسیار پرحرف، کم خواب، پر انرژی، بدبینی نسبت به خانواده و پرخاشگری بود. از علائم جسمی او می توان به لکه های بزرگ و کهیر مانند روی دست وصورت اشاره کرد که به دلیل مشکلات کبدی ناشی از مصرف شیشه ایجاد شده بود.”

 

عوارض اعتیاد به شیشه2
اعتماد به نفس کاذب و افزایش انرژی یکی از عوارض اولیه شیشه است

 

 

علائم و عوارض مصرف طولانی مدت شیشه

چند ساعت پس از مصرف شیشه، علائم خوشایند فروکش می کنند و احساس کاهش انرژی و خلق افسرده به سراغ فرد می آید. فرد برای تجربه دوباره آن احساس، اشتیاق شدیدی به مصرف دوباره پیدا می کند و این همان وابستگی به مواد است.

اما به تدریج مصرف طولانی تر، مقاومت ایجاد می کند به این معنی که دیگر آن اثرات خوشایند با مصرف دوزهای کم ایجاد نمی شود از این رو دوز مصرفی را افزایش و فاصله بین مصرف را کاهش می دهند. در این مرحله فرد چون دیگر آن اعتماد به نفس، انرژی بالا و برونگرایی سابق را در خود احساس نمی کند و توانایی های خود را در حال کاهش می یابد، دچار انزوای اجتماعی می شود.

عوارض روانی مصرف شیشه

شیشه به طور مستقیم بر مغز تاثیر می گذارد و قسمت هایی که مسئول کنترل وسوسه و ولع هستند را تحت تاثیر قرار می دهد به همین دلیل فرد دائمه به فکر مصرف دوباره است و نمی تواند فکر و ذهنش را از این موضوع رها کند و منجر به اعتیاد می شود.

در ادامه برخی دیگر از عوارض روانی مصرف شیشه بیان می شود.

۱-مشکلات حافظه:در مصرف طولانی، حافظه با مشکل روبرو می شود و فرد در یادآوری مسائل ساده روزانه نیز دچار مشکل است. همان طور که گفته شد به دلیل ایجاد مقاومت در مصرف کنندگان، شادی و هیجان روزهای اول مصرف کم کم جای خود را به افسردگی، انزوا و گوشه گیری می دهد.

۲-بدبینی:بدبینی یکی دیگر از عوارض مصرف شیشه است که نوعی هذیان است. فرد به همه بدبین می­شود و احساس می کند همه حتی اطرافیان و نزدیکان او می­خواهند به او آسیب بزنند، فکر می کند خانه پر از دوربین و میکروفن است و همه جا براش به پا گذاشته­اند. بدبینی جزء شخصیت افراد شیشه ای در طولانی مدت می شود.

اعتقاد به خیانت همسر، از مهمترین مشکلات خانوادگی آن­هاست. وقتی وارد خانه می­شود حس می کند کسی قبل او در خانه بوده و ممکن است مدت­ها همسرش را زندانی کند. این بدبینی­ها و هذیان­ها ممکن است ریشه بسیاری از اتفاقات ناگوار در زندگی افراد باشند. حتما مصاحبه افرادی را که به دنبال مصرف شیشه دست به اعمال جنون آمیزی مثل کشتن همسر یا فرزند زده­اند را دیده­اید، ریشه همه این اعمال در توهم و هذیان­هایی است که شیشه ایجاد می­کند و فرد هیچ کنترلی بر رفتار خود ندارد.

یک نمونه واقعی از بدبینی ناشی از مصرف شیشه

” یکی از  افراد تحت درمان اعتیاد به شیشه در کلینیک طلوعی دوباره علاوه بر داشتن علائم ذکر شده، دچار بدبینی شدید نسبت به خانواده شده بود.  او به همسر خود شک داشت و نسبت داشتن رابطه نامشروع به او می داد به همین دلیل دوربین های زیادی حتی در اتاق خواب نصب کرده بود و خانه و خانواده را به شدت تحت کنترل خود داشت. او به دلیل بدبینی ناشی از مصرف شیشه در طول شبانه روز در خانه را بر روی همسر خود قفل می کرد چون مدام بر این باور بود که همسرش در حال خیانت به او است. ”

بدبینی از عوارض اعتیاد به شیشه- powered by ai
بدبینی به خانواده و اطرافیان از عوارض اعتیاد به شیشه است

۳-تحریک پذیری و درگیری های زیاد:با مصرف طولانی واکنش فرد به محرک های واقغی و غیر واقعی افزایش پیدا می کند. برای مثال فرد ممکن است بیش از اطرافیان خود به صدای ناگهانی بسته شدن در یا زن تلفن واکنش نشان دهد و از جا بپرد.

پرخاشگری و تحریک پذیری بیشتر از علائم این افراد است. فرد به دلیل آسیب به نواجی جلوی مغز، توانایی کنترل رفتار خود را از دست می دهد و دچار درگیری های شدید کلامی و فیزیکی می شود.

به یک نمونه واقعی از درگیری ناشی از مصرف شیشه دقت کنید

” مرد چهل  و …ساله که بسیار پرخاشگر است. این مرد بر اثر مصرف شیشه بسیار تحریک پذیر و پرخاشگر شده است. بسیار اهل درگیری کلامی و حتی جنگ و دعوای فیزیکی است به طوری که جای ضربه چاقو و …روی تمام بدن او قابل مشاهده است. این درگیری به خانواده و اطرافیان او نیز آسیب رسانده و همسرش را نیز به شدت مورد ضرب و جرح قرار  می دهد تا جایی که همسر وی از خانه فرار کرده ودیگر از او اطلاعی در دست نیست”

۴-رفتارهای تکراری: رفتارهای تکراری بیمارگونه یکی دیگر از عوارض روانی مصرف شیشه است. فرد کاری را به طور مداوم و تکراری و به طور غیر منطقی بیش از حد انجام می­دهد مثلا ممکن است یک مسیر رفت و برگشت به اتاق و آشپزخانه را چندین بار تکرار کند.

۵-توهم و هذیان ناشی از شیشه: یکی از مهمترین عوارض مصرف این ماده، توهم شیشه است. توهم و هذیان از مهمترین مسائلی است که فرد در طولانی مدت با آن درگیر می شود. توهم به معنای احساسات غیر واقعی است. مثلا دیدن یا شنیدن چیزی که اصلا وجود ندارد. احساس حرکت چیزی زیر پوست نیز از نشانه های مصرف شیشه است.گاهی افراد از فردی صحبت می کنند که دائم در تعقیبشان هست و به دنبال صدمه زدن به او است. این علائم توهم و هذیان حتی تا مدت ها پس از ترک نیز ادامه دارد.هذیان عقیده و باورهای نادرست و غیر واقعی افراد است. مثلا افراد از وجود دوربین و میکروفن در منزلشان شکایت دارند یا به دلیل شک به خیانت همسر، وی را تحت تعقیب قرار می دهند.

توهم و هذیان از عوارض اعتیاد به شیشه- powerd by AI
توهم و هذیان از عوارض اعتیاد به شیشه

عوارض جسمی شیشه

ریشه اصلی اغلب عوارض جسمی ناشی از شیشه، تغییرات در عروق خونی و فشار خون است. رگ های خونی بر اثر مصرف شیشه تنگ می شوند حتی ممکن است بسته شوند، خون جهت تغذیه هر عضوی از بدن باید به اندازه کافی به آن برسد ولی انسداد آنها سبب میشه خون کافی به آنها نرسد و اعضایی مثل کبد و کلیه آسیب جدی ببینند. این دو عضو وظیفه دفع سموم بدن را دارند و مشکل در کار آن ها مشکلات جدی را برای سلامتی ایجاد می­کند.

۱-سکته مغزی و قلبی

سکته مغزی یکی دیگر از عوارض مصرف شیشه است. بسته شدن عروق خونی و زیاد شدن فشار خون سبب پارگی رگ­های ریز مغزی می شود و در صورتی که تشخیص و اقدام به موقع انجام نشود فرد جان خود را از دست خواهد داد. این مشکلات برای قلب نیز محتمل است. بسته شدن عروق خونی و ایست قلبی از شایع ترین مشکلات قلبی ناشی از شیشه است.

۲-لاغری مفرط

کاهش وزن شدید و لاغری نامتناسب هم یکی از عوارض مصرف شیشه است و چون با چربی سوزی همراه نیست و به دلیل اینکه آب بدن کم می شود و ماهیچه ها از دست می روند. بی اشتهایی شدید و مزمن و  عدم تحر باعث از بین رفتن بافت های عضلانی می شود و ظاهر فرد را به طور کامل تغییر می دهد.

۳-بوی بدن

افراد معتاد به شیشه، بوی بدی دارند. این افراد در اغلب موارد چون تعریق بیشتری دارند نسبت به افراد عادی، بوی تعفن زیادی می دهند. یکی از دلایل دیگر بوی بد بدن آن ها عدم رعایت بهداشت فردی است.

۴-مردمک­های گشاد و پرش چشم

مردمک­های گشاده شده یکی دیگر از عوارض مصرف شیشه است که افراد معتاد ممکن است تا ۲۶ ساعت پس از مصرف شیشه هم ممکن است تجربه کنند. بیشتر معتادین شیشه به همین دلیل دوست دارن از عینک آفتابی استفاده کنند.افراد معتاد به شیشه ممکن است واکنش­های مختلف بدن به این ماده رو تجربه کنن. یکی از مهمترین واکنش­های بدن، پرش پلک چشم است که در هر دقیقه ممکن است بارها تکرار شود و گاهی ممکن است تا مدت­ها پس از ترک شیشه نیز هنوز وجود داشته باشد.

۵-عوارض دوران بارداری و شیردهی

مادران معتاد به شیشه اغلب نمی توانند بارداری سالمی را تجربه کنند. در اغلب موارد آسیب­های جدی به جنین وارد می شود و ناهنجاری مادرزادی، سقط جنین و یا مشکلات زمان زایمان و بعد از آن از جمله عوارض آن می­تواند باشد.ضمن اینکه از نظر بهداشتی مادر نیاز دارد رسیدگی­هایی در دوران بارداری داشته باشد که درگیر بودن در مصرف شیشه وی را از این رسیدگی­ها باز میدارد و جدا از اثر مستقیم شیشه بر روی جنین به طور غیر مستقیم هم مشکلاتی را ایجاد می­کند. متاسفانه گاهی هذیان­هایی در برخی زنان باردار شیشه­ای دیده شده که تصور می­کردند جنین داخل شکمشان قصد آسیب به وی را دارد و به هر نحو ممکن او را از بین برده است.علاوه بر این شیشه، ترشح شیر مادر را کاهش می دهد و کودک ممکن است دچار سوء تغذیه شود. اما خطر نوزادان معتاد را نباید از یاد برد. در برخی موارد نوزاد دچار علائم اعتیاد به شیشه مانند بی خوابی، گریه مداوم و بی قراری هستند.

۶-سایر عوارض جسمی طولانی مدت مصرف شیشه

پارکینسون یا  لرزش شدید ناشی از تخریب سیستم حرکتی مغز است که در معتادان شیشه دیده می شود.عفونت های شدید اچ آی وی و ایدز نیز از دیگر عوارض شیشه است. اختلال در سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به بیماری های عفونی و قارچی را افزایش می دهد از طرفی همانطور که گفته شد، رفتارهای پرخطر و افسار گسیخته جنسی ناشی از اعتیاد به شیشه امکان ابتلا به ایذر را در این افراد افزایش می دهد.همچنین فرد به دلیل کاهش آب بدن، افزایش اضطراب و استرس سردردهای طولانی تری را تجربه می کند.آسیب وارد شده به مغز مناطق کنترل کننده افکار و عواطف را تحت تاثیر قرار می دهد.بدبینی، نا امیدی و گوشه گیری و افسردگی گاهی به حدی می رسد که منجر به خودکشی فرد می شود.

 

افزایش میل جنسی یک باور غلط درباره شیشه
افزایش میل جنسی یک باور غلط درباره شیشه

شیشه چه تاثیری برای فعالیت جنسی دارد؟

میزان میل و احساس نیاز جنسی در بیماران معتاد به شیشه متفاوت است. افراد وابسته به شیشه از نظر میل و شکل احساس جنسی بسیار متفاوت هستند و از جنبه های متعددی قابل تقسیم بندی هستند.

  1. تنوع طلبی در انتخاب شریک جنسی: افراد عادی معمولا علاقه مند به ارتباط دائمی با شخص مورد علاقه خود هستند. احساس علاقه و تعهد در رابطه جنسی افراد عادی بیشتر است. افراد معتاد به شیشه تمایل به برقراری ارتباط جنسی با افراد مختلف دارند و انحصار روابط به یک شریک را پس می زنند.
  2. تمایلات غیر معمول جنسی: برخی از این افراد از روش های غیر متعارف و غیر معمول روابط جنسی لذت می برند. برای مثال ممکن است از رابطه در اماکن عمومی و در معرض دید دیگران یا مکان های خطرناک لذت ببرند. تمایل به داشتن چند شریک جنسی همزمان، همجنس یا جنس مخالف، رابطه با افراد ناشناس، یا ایجاد رابطه بدون استفاده از وسایل بهداشتی و کاندوم نیز در این افراد دیده می شود.
  3. ضعف جنسی در افراد معتاد به شیشه: در برخی از موارد مشاهده شده است که افراد تحت درمان از بی میلی یا ضعف جنسی شکایت دارند. خوشبختانه مشکلات جنسی با مداومت بر ترک شیشه و بهبودی کامل کاهش پیدا می کند و در اکثر موارد نیازی به درمان دارویی نیست.

افزایش میل جنسی در معتادان شیشه، یک باور غلط

یکی از باورهای غلط درباره مصرف شیشه، افزایش میل جنسی و یا بهبود عملکرد جنسی است. طبق تحقیقات ثابت شده که مصرف مت آمفتامین فقط در ایجاد مهار گسیختگی رفتاری و افزایش تنوع طلبی بیمارگونه در ارتباطات جنسی افراد معتاد می شود که این نوعی از اختلالات جنسی به شمار می رود و نیازمند درمان است.

 

عوارض شیشه بر دندان
عوارض شیشه بر دندان

عوارض مصرف شیشه بر دندان

یکی دیگر از عوارض مهم مصرف شیشه آثار بدی است که بر روی دهان و دندان می­گذارد. این اثرات به دلیل ترکیبات اسیدی موجود در شیشه و خشکی دهان ایجاد می شود. پوسیدگی دندان نیز از مشکلات شایع افرادی است که اعتیاد به شیشه دارند. این پوسیدگی به دلیل مواد اسیدی شیشه، عدم رعایت بهداشت فردی و خشکی دهان است.

اسید ها و مواد ناخالص موجود در شیشه که هنگام تدخین وارد دهان می شوند باعث سوختگی و تحریک اعضای دهان می شود.

شیشه با توجه به میزان و نحوه مصرف آسیب های متعددی به دهان و دندان وارد می کند که عبارتند از :

  • خشکی دهان: دهان به طور متوسط روزانه یک لیتر بزاق ترشح می کند که از آسیب به دندان ها جلوگیری می کند اما در مصرف کنندگان شیشه، ترشح بزاق متوقف می شود و خشکی دهان باعث افزایش باکتری ها تا ۱۰ برابر می شود. این باعث تخریب تدریجی دندان ها می شود.
  • پوسیدگی دندان: مصرف نوشیدنی های شیرین و گازدار در افراد معتاد به شیشه بیشتر است که با توجه به افزایش باکتری و خشکی دهان و هم چنین عدم رعایت بهداشت دهان و دندان احتمال پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.
  • شکستن دندان : اضطراب و بی قراری ناشی از مصرف مواد و به خصوص شیشه امکان دندان قروچه و گرفتگی عضلات صورت از افزایش می دهد که خود باعث خرد شدن دندان می شود.
  • بیماری های لثه: خونریزی های بی دلیل لثه، یکی دیگر از عوارض مصرف شیشه است. آسیب لثه گاهی تا حد از بین رفت کامل بافت لثه پیش می رود.

 

برای کاهش عوارض دهان و دندان استفاده از مسواک و رعایت بهداشت دهان و دندان توصیه می شود. همچنین نوشیدن مایعات در دفعات زیاد و آدامس های با قند مصنوعی می تواند خشکی دهان را کاهش داده و عوارض نامطلوب را کمتر کند. حین ترک اعتیاد به شیشه، مراجعه به دندانپزشک و ترمیم آسیب های ناشی از شیشه ضروری است.

پوسیدگی از مشکلات شایع دهان و دندان افراد وابسته به شیشه است

 

اثرات مصرف شیشه برخواب

به اولین دفعات مصرف شیشه، دوره طلایی گفته می شود که انرژی فرد افزایش پیدا می کند و حالت شادی و سرخوشی به وی دست می دهد. در این حالت فرد قادر است چندین ساعت پیاپی فعالیت شدید بدون خستگی داشته باشد.

در اولین مصرف، این حالت عدم خستگی ممکن است دو یا سه شبانه روز ادامه پیدا کند و فرد نیاز به خوابیدن در خود نبیند. این حالت برای رانندگان و دانش آموزان که برای شب امتحان نیاز به بیدار ماندن دارند، خوب است اما بسیاری دیگر این حالت را عذاب آور می دانند تا جایی که به مصرف سرخود داروهای خواب آور روی می آورند و گاهی به آن وابسته می شوند.

این حالت های بالابودن خیلی زود اثر خود را از دست می دهد و سطح انرژی و توانایی های فرد حتی از حالت عادی نیز پایین تر می رود  و تنها انگیزه فرد از مصرف شیشه جلوگیری از کاهش شدید انرژی و نیاز شدید به خواب است.

به مرور زمان مصرف دوباره هم، برای بازگشت به حالت عادی کافی نیست و فرد معتاد مجبور به تحمل چندروزه حالت کسالت و خواب آلودگی است تا مغز تا حدی خود را بازسازی نماید.

برای تنظیم خواب و درمان بی خوابی ناشی از شیشه بهتر است

  • زمانی به تخت بروید که کاملا خوابتان می آید، برای مطالعه یا تماشای تلوزیون در تخت نمانید
  • به اندازه نیاز بخوابید نه بیشتر از حد معمول، سعی کنید در طول روز نخوابید تا در خواب شبانه اختلال ایجاد نشود.
  • زمان بخواب رفتن و بیدار شدن از خواب را منظم کنید.رعایت نظم در زمان خواب و بیداری حتی در روزهای تعطیل به شما در تنظیم ساعت خواب کمک می کند.

 

پیری زودرس در مصرف کنندگان شیشه
پیری زودرس در مصرف کنندگان شیشه

عوارض مصرف شیشه بر پوست

آسیب های پوستی از قابل مشاهده ترین عوارض طولانی مدت اعتیاد به شیشه است. کاهش آب بدن، اکسیژن رسانی به پوست، پوست را دچار افتادگی می کند. کم شدن خون­رسانی به پوست سبب یک نوع زمختی خاص در پوست می شود. چون اکسیژن رسانی کامل به پوست انجام نمی شود، بجای اکسیژن مواد سمی در پوست انباشته شده و باعث شلی و پیری زودرس پوست می شود. از اینرو افراد شیشه­ای از نظر ظاهر پیرتر به نظر می­رسند.

بر روی پوست این افراد ممکن است زخم­های زیادی دیده شود که اولا به دلیل کمتر رسیدگی کردن به بهداشت فردی دچار عفونت­های پوستی می­شوند و عفونت­های ایجاد شده دیرتر خوب می­شوند، دوما هم برخی مصرف کنندگان احساس گزش و یا حرکت موجوداتی زیر پوستشان را دارند که دائما پوست را می-خارانند و می­کَنَند.

شایع ترین عوارض پوستی ناشی از مصرف شیشه عبارتند از

  • پیری زودرس:کمبود آب، باعث کاهش درخشندگی، لطافت و نرمی پوست می شود. همچنین تولید سلولهای جدید پوستی کند می شود و پوست دچار افتادگی، چین و چروک و پیری زودرس می شود.
  • جوش و لک:جوش های زیاد روی صورت یکی از علائم مصرف شیشه است. ضعف سیستم ایمنی باعث ابتلا به عفونت های میکروبی می شود و کاهش سرعت ترمیم پوست باعث ایجاد فرورفتگی و برآمدگی ناشی از جای جوش روی صورت می شود.
  • توهم خزش زیر پوست: برخی از بیماران تحت درمان مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره از احساس حرکت و قلقلک حشرات زیر پوست خود شکایت دارند. در واقع این نوعی توهم است که باعث خاراندن شدید پوست یا آسیب زدن به پوست با تیغ و دیگر وسایل برنده می شود.
  • کندن و آسیب عمدی به پوست: توهم خزش، خشکی پوست، وجود جوش ها و حساسیت باعث خاراندان مکرر پوست و گاهی تلاش برای کندن جوش ها یا تاول ها به وسیله اشیاء نوک تیز یا تیغ می شود. از سوی دیگر با ضعف سیستم ایمنی و کاهش قدرت تولید سلول های جوان پوست، بدن قدرت ترمیم این آسیب های وارد شده را ندارد.

 

در این مقاله علائم و عوارض اعتیاد به شیشه به طور کامل تشریح شد. مصرف شیشه علاوه بر تاثیرات جسمی، بر روح روان افراد نیز تاثیرات منفی زیادی می گذارد که برخی از آن ها مانند هذیان حتی پس از ترک نیز تا مدت ها افراد را آزار می دهند.برای درمان کامل اعتیاد به شیشه، فرد وابسته لازم است در مراکز معتبر تحت مراقبت و درمان قرار گیرد. در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره، علاوه بر پیگیری مسائل جسمی بیمار، روانشناسان مجرب این مرکز به طور مداوم با بیمار برای درمان مشکلات روحی همکاری می کنند. این مرکز برای شما و عزیزانتان آرزوی سلامتی و شادی دارد.

نویسنده: سمیه هاشمی

سمیه هاشمی هستم و بیش از سه سال است که در زمینه ترک و درمان اعتیاد به تولید محتوا می‌پردازم. به تولید محتوا، به ویژه در حوزه سلامت، علاقه‌مندم. در دنیای امروز نمی‌توان تنها به شعار «محتوا کینگ است» اکتفا کرد؛ بلکه محتوای با کیفیت، مستند و همراه با ارائه‌ای جذاب می‌تواند تاثیر واقعی را داشته باشد و تبدیل به «پادشاه» گردد.