ترک اعتیاد به اکسی کدون
آذر ۲۵, ۱۴۰۳
ترک اعتیاد به اکسی کدون در منزل زیر نظر پزشک نیز امکان پذیر است. قرص اکسی کدون با نام تجاری فاروکسی نوعی داروی مخدر برای کاهش درد و تب است. موارد استفاده اکسی کدون برای کاهش درد بیماران سرطانی، پس از جراحی، پس از شیمی درمانی و درد ناشی از آسیب های عصبی استفاده می شود. تغییرات رفتاری و خلقی، خواب آلودگی، کاهش تمرکز، کاهش فشار خون و سرگیجه از عوارض قرص اکسی کدون است. اکسی کدون و متادون هر دو مسکن هستند ولی متادون تاثیر بیشتری در کاهش درد دارد. مصرف همزمان اکسی کدون و متادون بسیار خطرناک است و ممکن است به مرگ بیمار بینجامد.
اکسی کدون مانند مواد مخدر، خواص نشئگی آور دارد و باعث ایجاد حس سرخوشی در افراد می شود و با مصرف طولانی مدت اکسی کدون وابستگی ایجاد می شود. اکسی کدون اعتیاد آور است. برای دریافت اطلاعات کامل درباره قرص اکسی کدون ادامه مقاله را مطالعه کنید.
آنچه در این مطلب می خوانید
- قرص اکسی کدون ۵ چیست؟
- قرص فاروکسی ۱۰ برای چیست؟
- موارد مصرف اکسی کدون
- طریقه مصرف اکسی کدون
- مصرف اکسی کدون در بیماران سرطانی
- عوارض اکسی کدون
- اکسی کدون قویتر است یا متادون
- مصرف همزمان اکسی کدون و متادون
- تست اعتیاد به اکسی کدون
- مسمومیت با اکسی کدون
- بهترین جایگزین قرص اکسی کدون
- اعتیاد به اکسی کدون
- علائم ترک اعتیاد به اکسی کدون
- ترک اعتیاد به اکسی کدون
- مراحل سه گانه ترک اعتیاد
- روش های ترک اعتیاد به اکسی کدون
- ترک اعتیاد به اکسی کدون در خانه
- ترک اعتیاد به اکسی کدون در کمپ
- ترک اعتیاد به اکسی کدون در کلینیک
- ترک اعتیاد سرپایی اکسی کدون
- ترک اعتیاد به اکسی کدون در منزل زیر نظر پزشک
قرص اکسی کدون ۵ چیست؟
اکسی کدون Oxycodone یک داروی مخدر نیمه صنعتی است که برای کاهش درد و تب شدید تجویز می شود. اکسی کدون در اشکال قرص، آمپول و زیرجلدی موجود است. اثربخشی اکسی کدون سریع است و ۱۵ دقیقه بعد از مصرف شروع می شود و تاثیر آن تا ۶ ساعت پس از آن ادامه دارد.
برای آشنایی با مواد صنعتی و سنتی این ویدیو را ببینید.
اکسی کدون گاهی با داروهای دیگر ترکیب می شود مانند اکسی کدون استامینوفن که با نام های تجاری اکسینوفن و فاروکسیفن در دسترس است. ترکیبات قرص اکسی کدون استامینوفن شامل مخدر اکسی کدون و مسکن غیر مخدر استامینوفن است. مصرف اکسی کدون باعث ایجاد حالت سرخوشی در فرد می شود و مصرف طولانی مدت و منظم آن می تواند وابستگی و اعتیاد ایجاد کند.
فروش و خرید اینترنتی قرص اکسی کدون ممنوع است. اکسی کدون تنها با نسخه پزشک به فروش می رسد.
اکسی کدون در جهت کاهش درد مداوم، توسط پزشکان تجویز می شود. این ماده به شکل زیستی _ شیمیایی، با چسبیدن به گیرنده های عصبی خاصی در بدن، اثر کاهش درد را در فرد اعمال می کند. اکسی کدون مشتقی صنعتی از گیاه اصلی خشخاش تریاک، است. مصرف این ماده سبب ایجاد نشئگی در فرد می شود که به همین دلیل، متاسفانه مصرف کنندگان اغلب به سمت مصرف دارو بدون تجویز پزشک سوق داده می شوند.
قرص فاروکسی ۱۰ برای چیست؟
قرص اکسی کدون با نام تجاری اکسی کانتین یا فاروکسی در داروخانه ها به فروش می رسد. قرص فاروکسی ۱۰ ، قرص فاروکسی ۳۰ از جمله داروهای مسکن و ضد التهاب است که بر سیستم اعصاب مرکزی تاثیر می گذارد و برای کاهش درد استفاده می شود. فاروکسی یکی از مشتقات اکسی کدون است و خواص آرام بخش و اعتیادآور دارد.
موارد مصرف اکسی کدون
علل اصلی که سبب تجویز و مصرف اکسی کدون می شوند، عبارتند از:
- درد ناشی از سرطان: اکسی کدون یک ماده اصلی برای کاهش درد ناشی از سرطان است و به کاهش درد مزمن سرطان کمک شایانی می کند.
- درد ناشی از آسیب های عصبی: اکسی کدون برای کاهش درد ناشی از آسیب های عصبی نیز می تواند بصورت شایع، تجویز گردد.
- درد پس از جراحی: از اکسی کدون می توان برای کاهش درد پس از جراحی استفاده کرد. اکسی کدون به کاهش درد می انجامد و روند بهبودی را نیز بهتر می کند.
طریقه مصرف اکسی کدون
بسته به مدل اکسی کدون، شیوه های مصرف اکسی کدون می تواند متفاوت باشد که این روش ها عبارتند از:
- مصرف تزریقی: اکسی کدون می تواند بصورت صورت تزریقی، وارد سیاهرگ های فرد شود. البته این مدل اکسی کدون اغلب برای تسکین درد های بسیار شدید در بیمارستان ها استفاده می گردد.
- مصرف خوراکی: اکسی کدون خوراکی اغلب در غالب قرص، کپسول و شربت مصرف می شود؛ این مدل از اکسی کدون نیز چون دارای دارویی ضد اسیدی است، از تحریک معده جلوگیری می کند. البته باید دقت کرد برای مصرف خوراکی، در ابتدا دستورالعمل های دارو با دقت مطالعه و بررسی گردد.
- مصرف زیر جلدی: مصرف اکسی کدون بصورت زیر جلدی، در واقع به صورت تزریق در زیر لایه پوست است.. البته برای مصرف اکسی کدون زیر جلدی، باید یک متخصص پزشکی این تزریق را انجام دهد.
مصرف اکسی کدون در بیماران سرطانی
اکسی کدون یکی از مسکن های قوی است که برای کاهش درد ناشی از رادیوتراپی، شیمی درمانی، اعمال جراحی در بیماران سرطانی استفاده می شود. این دارو عوارضی مانند یبوست، خوبا آلودگی و حالت تهوع را به دنبال دارد.
قیمت قرص اکسی کدون
قیمت قرص اکسی کدون با توجه به دوز و برندهای مختلف متفاوت است. اما قیمت تقریبی قرص اکسیدون ۵ میلی گرم بسته ۳۰ عددی ۵۰۰/۰۰۰ ریال و قرص اکسیدون ۱۵ میلی گرم بسته ۳۰ عددی حدود ۸۰۰/۰۰۰ ریال است. خرید اینترنتی اکسی کدون در برخی از داروخانه های آنلاین میسر است.
عوارض اکسی کدون
اکسی کدون در کاهش درد مؤثر است، ولی مصرف آن اغلب عوارضی را برای فرد به دنبال می آورد. این عوارض بدلیل مصرف طولانی مدت نادرست، در افراد عمیق تر نیز می شوند.
عوارض غیر جدی مصرف اکسی کدون
عوارض غیر جدی مصرف اکسی کدون عبارتند از:
- تغییرات خلقی و رفتاری
- یبوست
- خواب آلودگی و کاهش تمرکز
- خارش
- سرگیجه و سردرد
- استفراغ و تهوع
- کاهش فشار خون و سرعت تنفس
عوارض جدی مصرف اکسی کدون
عوارض جدی مصرف اکسی کدون عبارتند از:
- امکان بروز اوردوز
- نارسایی تنفسی و کاهش شدید سرعت تنفس بصورت خطرزا
- اختلال در کبد و کلیه
- تورم لب، زبان و اجزاء صورت
- اعتیاد
زندگی بدون مواد هم میتونه باحال باشه.(حتی اگه اوایلش یکم سخت به نظر برسه!) پس همین حالا زنگ بزنید و اولین قدم رو به سمت یه زندگی بهتر بردارید.مشاوره با بهترین کلینیک ترک اعتیاد
اکسی کدون قویتر است یا متادون
هر دو داروی متادون و اکسی کدون برای کاهش درد ناشی از ترک اعتیاد هروئین و … استفاده می شود. اما اکسی کدون در اصل یک داروی مسکن و ضد درد است که برای ترک اعتیاد نیز استفاده می شود. متادون در ترک اعتیاد بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا به دلیل بیشتر بودن متابولیت ها، درد به شدت کاهش می یابد. مثلا متادون ۵ میلیگرم تاثیر بسیار زیادتری نسبت به اکسی کدون در کاهش درد دارد.
مصرف همزمان اکسی کدون و متادون
مصرف همزمان این دو دارو بسیار خطرناک است. مصرف اکسی کدون و متادون با هم می تواند منجر به مشکلات تنفسی از جمله کندی تنفس و گاهی توقف آن شود و ممکن است منجر به کما یا مرگ بیمار شود. مصرف همزمان بیشتر در افراد معتاد دیده می شود. برای کاهش خطرات و عوارض بهتر است هر چه سریعتر برای ترک اعتیاد به اکسی کدون اقدام کنید.
تست اعتیاد به اکسی کدون
افرادی که به طور منظم اکسی کدون مصرف می کنند معمولا علائمی مانند سردرد و مشکلات تنفسی دارند. اما برای تشخیص اعتیاد به اکسی کدون انجام تست ضروری است.
خرید اینترنتی کیت اکسی کدون یکی از راه های تست اعتیاد در منزل است. اکسی کدون چند روز در بدن می ماند؟ نیمه عمر اکسی کدون حدود ۴ ساعت است. اگر شما هم می پرسید اکسی کدون چه مدت در خون باقی می ماند؟ اکسی کدون پس از ۵ ساعت از خون حذف می شود اما فرمول آهسته رهش آن تا ۱۲ساعت در خون قابل شناسایی است.
مسمومیت با اکسی کدون
مصرف بیش از اندازه وخارج از دستور اکسی کدون می تواند منجر به علائم شدیدی مانند کاهش شدید فشار خون، تنگ شدن مردمک چشم، کندی تنفس، کاهش ضربان قلب، کاهش دمای بدن، اختلالات در گردش خون و حتی ایست قلبی شود.
در صورتی که علائم گفته شده در فرد مصرف کننده اکسی کدون دیده شد، بهتر است هر چه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه شود.
بهترین جایگزین قرص اکسی کدون
دو مورد ازمهمترین موارد مصرف اکسی کدون کاهش درد در بیماران سرطانی و کاهش درد و علائم ترک است. بهترین جایگزین قرص اکسی کدون در دوره ترک اعتیاد، متادون است. و بهترین جایگزین اکسی کدون برای کاهش درد در بیماران سرطانی یا پس از جراحی، هیدرومرفون، پتیدین، اکسی مورفون، هیدروکدون و مرفین است.
اعتیاد به اکسی کدون
همانطور که گفته شد، اکسی کدون یک داروی مخدر برای کنترل درد است که می تواند حالت های سرخوشی ونشئگی به وجود بیاورد. همچنین مصرف طولانی مدت حتی اگر با دستور پزشک باشد می تواند تحمل ایجاد کند. مصرف خارج از دستور ، با دوز بالاتر و در طولانی مدت احتمال اعتیاد به اکسی کدون را افزایش می دهد. اعتیاد به اکسی کدون مانند هر ماده مخدر دیگری خطرناک است و عوارض شدیدی دارد.
علائم ترک اعتیاد به اکسی کدون
اعتیاد به اکسی کدون سبب ایجاد تغییراتی در بدن می گردد و چون بدن به وجود آن عادت می کند، فردی که درگیر اعتیاد است، به محض قطع مصرف، عوارض شدید جسمی و روانی را تجربه می کند. بطور کلی علائم ترک اعتیاد به اکسی کدون عبارتند از:
- تهوع
- مردمک گشاد شده
- خستگی
- علائم آنفولانزاگونه
- اسهال
- فشارخون بالا
- بیخوابی
- چشمان اشک آلود
- درد های عضلانی
- تعریق
- افزایش ضربان قلب
- لرزش
- بدن درد
- نوسانات خلقی
- تحریک پذیری
- ناتوانی در تمرکز و لذت
- گیجی
- مسخ شخصیت
برای درک بهتر نشانه ها و علائم اعتیاد به مواد این مقاله پیشنهاد می شود.
ترک اعتیاد به اکسی کدون
اعتیاد به مصرف مواد مخدر، مشکلی جدی در تمام جوامع بشری است و متاسفانه سرعت شیوع آن نه تنها کاهش نیافته، بلکه با افزایش جهشی مواجه شده است؛ در این بین بعضی از مواد دارویی که مصارف پزشکی دارند نیز می توانند سبب اعتیاد در افراد مصرف کننده شوند. یکی از این مواد، قرص اکسی کدون است.
امروزه انواع دارو ها برای درمان افراد تولید می شوند که باید در نظر داشت بسیاری از آن ها دارای اثر ایجاد وابستگی بدنی و روانی، می باشند. مصرف اکسی کدون می تواند منجر به ایجاد وابستگی جسمی و روانی گردد و در نتیجه اعتیاد، رخ می دهد. و برای ترک اعتیاد به اکسی کدون، مدت زمانی باید سپری گردد تا بصورت تدریجی تاثیرات جسمی و روانی اعتیاد از بین برورد.
مراحل سه گانه ترک اعتیاد به اکسی کدون
برای ترک اعتیاد به اکسی کدون همانند ترک هر ماده مخدر دیگری، باید تدریجی، سه مرحله ای و به ترتیب زیر انجام گیرد:
- مرحله کاهش: در مرحه اول، دوز اکسی کدون باید بصورت تدریجی کاهش یابد تا بدن بتواند آرام آرام، سازش با تغییر پیدا کند.
- مرحله سم زدایی: در مرحله بعدی، بدن شروع به پاکسازی اکسی کدون از سیستم زیستی و عصبی خود می کند.
- مرحله توانبخشی: در مرحله آخر، باید بر مهارت های مدیریتی درد و روان درمانی برای مدیریت و کنترل هیجانات و چالش های روزمره زندگی کار کرد تا از برگشت به اعتیاد، جلوگیری شود.
روش های ترک اعتیاد به اکسی کدون
برای ترک اکسی کدون راه هایی وجود دارند که رایج ترین آن ها عبارتند از:
ترک اعتیاد به اکسی کدون در خانه
ترک اعتیاد به اکسی کدون، بعلت مخدر بودن و احتمال بروز علائم شدید در حین ترک، مسیری سخت است. برخی از افراد به دلایلی نظیر مشکلات اقتصادی و تمایل به عدم آگاهی دیگران، اقدام به ترک در خانه می گیرند؛ هرچند ترک اکسیکدون در خانه ممکن است، ولی خطرات و مشکلاتی جدی را به دنبال می آورد و در نتیجه، توصیه نمی گردد.
ترک اعتیاد به اکسی کدون در کمپ
ترک اعتیاد به اکسی کدون در کمپ، فرآیند ایمن، کنترل شده و تخصصی است که این مراحل تحت نظارت پزشکان، مشاوران و متخصصین، انجام می گیرد تا فرد بتواند بطور مؤثر از وابستگی جسمی و روانی، خلاص شوند. در صورت بستری شدن فرد مصرف کننده در کمپ، متخصصین وضعیت سلامت عمومی، میزان وابستگی و البته مدت زمان مصرف مخدر را بررسی می کنند. آزمایشاتی نظیر خون و ادرار، برای سنجش میزان مخدر در بدن انجام می گیرد تا یک برنامه درمانی فردی مناسب، شامل مراحل سه گانه ذکر شده، تدوین گردد.
ترک اعتیاد اکسی کدون در کلینیک
اکسی کدون ماده مخدری است که علائم ترک آن شبیه به ترک هروئین و مرفین است. درد عضلانی، فشار خون بالا و افزایش ضربان قلب از جمله علائم ترک اعتیاد به اکسی کدون هستند که در صورت عدم کنترل می تواند آسیب های جدی به سلامتی بیمار وارد کند و روند ترک را با مشکل روبرو سازد.
بستری شدن در بهترین کلینیک خصوصی ترک اعتیاد در تهران و سپری کردن دوره ترک اکسی کدون در یک مرکز معتبر می تواند درصد موفقیت ترک را افزایش دهد. کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره از همان ابتدای ورود بیمار با تیم پزشکی مجرب و تجهیزات پیشرفته وضعیت سلامتی بیمار را بررسی می کند.
پرستار خصوصی به صورت ۲۴ ساعته در کنار بیمار است و علائم را کنترل می کند و در صورت نیاز از داروهای لازم برای ترک استفاده می کند تا بیمار ترک بدون خماری و درد را تجربه کند.
روانپزشک مستقر در بهترین کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره، همزمان با وضعیت فیزیکی بیمار به دنبال کشف اختلالات روانی و درمان آن برای جلوگیری از بازگشت به اعتیاد است.
این مجموعه امکانات رفاهی و شرایط VIP برای بیماران فراهم نموده است تا در محیطی آرام و شاد بدون دغدغه تمرکز خود را بر بهبودی و ترک بگذارند.
هزینه ترک اکسی کدون در کلینیک خصوصی بستگی به پروتکل درمانی شما دارد. خانم نازنین روشن مدیریت داخلی مجموعه طلوعی دوباره سعی می کند پروتکل های درمانی مختلفی را برای بودجه های مختلف ارائه دهد تا تمام بیماران بتوانند از خدمات این مرکز بهره مند شوند.
کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره بخش مجزا برای ترک اعتیاد بانوان در نظر گرفته است تا بانوان عزیز با آسودگی کامل مراحل ترک را طی نمایند. خانواده ها و بیماران می توانند به صورت حضوری همه روزه به کلینیک مراجعه کنند و از نزدیک امکانات رفاهی، تجهیزات پزشکی و اتاق های VIP و خدمات مرکز را بررسی نمایند تا با اطمینان خاطر بیشتری برای بستری عزیزانشان تصمیم بگیرند.
ترک اعتیاد سرپایی اکسی کدون
در صورتی که بیمار محصل یا شاغل است با به هر دلیل دیگری تمایل به بستری در کلینیک ترک اعتیاد را ندارد، مرکز طلوعی دوباره خدمات ترک اعتیاد سرپایی ارائه می دهد به این صورت که بیمار روزانه به مرکز مراجعه می کند و معاینه می شود. سپس داروهای مورد نیاز خود را دریافت می نماید.
ترک اعتیاد به اکسی کدون در منزل زیر نظر پزشک
همچنین خدمات درمانی کلینیک برای بیماران در منزل نیز قابل اجر است. پزشک و پرستار به صورت روازنه بیمار را در منزل خودش معاینه می کنند. داروهای مورد نیاز تجویز می شود و راهنمایی های لازم به بیمار و خانواده برای عبور از مراحل ترک ارائه می شود. همچنین خانواده ها می توانند قبل از هر اقدامی از کلینیک به صورت حضوری بازدید نمایند.
برای دریافت مشاوره رایگان ترک اعتیاد به اکسی کدون کلیک کنید.
نازنین روشن طبری هستم، روانشناس بالینی با بیش از ده سال تجربه در حوزه ترک و درمان اعتیاد و مدیریت داخلی کلینیک طلوعی دوباره.