کمپ اجباری دولتی
اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴
کمپ اجباری دولتی مراکزی است که سازمان بهزیستی برای درمان و ترک اعتیاد بیمارانی که توانایی پرداخت هزینه کلینیک ترک اعتیاد تهران را ندارند، در نظر گرفته است. این مراکز به صورت دولتی اداره می شوند و از استاندارهای لازم برای خدمات دهی به بیماران برخوردارند. هزینه کمپ اجباری دولتی به عهده بیمار نیست.
کمپ اجباری ترک اعتیاد
کمپ ها مراکزی هستند که برای ترک اعتیاد افراد معتاد تاسیس شده اند. در این مراکز بیماران به صورت شبانه روزی بستری می شوند و تحت درمان دارویی، سم زدایی و روان درمانی قرار می گیرند تا اعتیاد خود را ترک نمایند.
کمپ اجباری دو نوع است:
کمپ اجباری خصوصی
کمپ اجباری خصوصی مرکزی است که بیمارانی که تمایل به ترک ندارند توسط خانواده ها معرفی می شوند و کارمندان کمپ با یک آمبولانس به منزل ایشان مراجعه کرده و بیمار را به کمپ به صورت اجباری منتقل می کنند. در کمپ اجباری خصوصی هزینه های درمان با خانواده بیمار است.
کمپ اجباری دولتی
کمپ اجباری دولتی توسط سازمان بهزیستی و با هزینه دولت برای درمان افراد معتاد متجاهر در نظر گرفته شده است. کارمندان شهرداری یا نیروی انتظامی بیماران معتاد را از سطح شهر جمع آوری کرده و به صورت اجباری به این کمپ ها منتقل می کند. در این کمپ ها نیازی به پرداخت هزینه توسط بیمار نیست و کل هزینه درمان توسط بهزیستی پرداخت می شود.
تفاوت کمپ اجباری دولتی و خصوصی
کمپ اجباری دولتی نیازی به رضایت بیمار نیست و اراده بیمار برای ترک اعتیاد اهمیتی ندارد که این می تواند درصد موفقیت و طول مدت پاکی را کاهش دهد. همچنین محدودیت سنی برای پذیرش وجود دارد که نوجوانان دراین کمپ ها پذیرفته نمی شوند. احتمال رفتارهای خشن و بدرفتاری در کمپ اجباری دولتی وجود دارد و به دلیل بودجه کم و تعداد بیماران زیاد، خدمات کمتری ارائه می شود.
مشاوره های روان درمانی در کمپ اجباری دولتی معمولا به صورت گروهی است و خدمات روانپزشکی به صورت فردی ارائه نمی شود.
اما در کمپ اجباری دولتی با هزینه بیمار و با درخواست خانواده، بیمار پذیرش می شود امکانات نسبت به کمپ دولتی بهتر است. خدمات دهی بیشتری وجود دارد و استانداردهای لازم رعایت می شود. اما هزینه ها نسبت به کمپ اجباری بیشتر است و خانواده بیمار باید هزینه ها را تقبل نمایند.
چه کسانی به کمپ اجباری دولتی می روند؟
بیماران که در کمپ های اجباری بستری می شوند دو گروه هستند. دسته اول کسانی که از ترک اعتیاد سر باز می زنند و توسط خانواده به مراجع قضایی معرفی میشوند، سپس با معرفی نامه به کمپ اجباری منتقل می شوند. دسته دوم افرادی هستند که در سطح شهر به عنوان تهدید برای جامعه تلقی می شوند و توسط نیروهای انتظامی جمع آوری شده و به کمپ ها منتقل می شوند. سپس با خانواده هایشان تماس گرفته می شود.
سخن آخر
برای شهروندانی که توانایی مالی برای بستری شدن در کلینیک خصوصی ترک اعتیاد کمپ اجباری دولتی راهی است برای دسترسی تمام افراد جامعه به خدمات درمانی و زندگی پاک. بیمارانی که توانایی مالی برای پرداخت هزینه های ترک اعتیاد ندارند می توانند با معرفی نامه بهزیستی به این مراکز مراجعه نمایند تا زندگی را دوباره از سر بگیرند.