کلینیک طلوعی دوباره

مهمترین عوارض هروئین | آسیب های جسمی و روانی هروئین

عوارض هروئین بر بدن
نویسنده: سمیه هاشمی

آذر ۴, ۱۴۰۳

مهمترین عوارض هروئین آسیب های مغزی، انسداد عروق قلبی، مشکلات ریوی و کبدی است. مصرف طولانی مدت هروئین بر قدرت باروری زنان و کیفیت و تعداد اسپرم مردان تاثیر منفی می گذارد.همچنین مصرف کنندگان مداوم هروئین به دلیل از دست رفتن آب بدن، پوست خشک، دندان های پوسیده، چشمان قرمز و گود رفته دارند. پیری زودرس مهمترین تاثیر هروئین بر پوست است.

عوارض روانی هروئین عبارت است از توهم، مشکل در تمرکز و تصمیم گیری، افسردگی، انزوای اجتماعی و اختلالات اضطرابی. تحریک پذیری و پرخاشگری برای کاهش عوارض اعتیاد به هروئین بهتر است در هر مرحله ای هستید برای ترک اقدام نمایید. برای آگاهی از روند ترک اعتیاد هروئین، مدت زمان ترک هروئین و هزینه های آن با مرکز ترک هروئین تماس بگیرید.

 

آنچه در این مطلب می خوانید

  • هروئین چیست؟
  • مصرف هروئین
  • علائم مصرف هروئین
  • عوارض هروئین بر بدن
  • ایجاد عفونت های اچ آی وی و …
  • آسیب مغزی هروئین
  • بیماری قلبی عروقی ناشی از هروئین
  • عوارض هروئین بر کبد
  • یبوست مزمن و انسداد روده بزرگ
  • عوارض هروئین بر باروری زنان
  • تاثیر هروئین بر عملکرد جنسی مردان
  • عوارض روانی سوء مصرف هروئین
  • بهترین روش ترک هروئین
  • بهترین داروی ترک هروئین

 

 

هروئین چیست؟

هروئین یک ماده مخدر بسیار اعتیاد آور است که برای اولین بار در دهه ۱۸۰۰ برای استفاده دارویی ساخته شد، هروئین رایج ترین ماده افیونی است که مورد سوء استفاده قرارمی گیرد و قابلیت انحلال وقدرت اثر آن از مورفین بیشتر است. هروئین سریعتر از سد خونی مغزی عبور می کند و اثری سریع تر از مورفین دارد. هروئین در ابتدا به عنوان وسیله درمان اعتیاد به مورفین معرفی شده اما در واقع خود آن بیش از مورفین وابستگی ایجاد می کند.

نحوه مصرف هروئین

افرادی که هروئین را به شکل ناخالص استفاده می کنند معمولا به صورت تدخین یا گرم کردن ماده و تنفس دود ناشی از آن از طریق لوله آن را مصرف می کنند.

بیشتر افرادی هروئینی آن را به شکل رقیق شده به داخل ورید خود تزریق می کنند. این روش خطرناکترین روش مصرف هروئین است.

علائم مصرف هروئین

هروئین به عنوان یک مسکن برای کاهش درد عمل می کند. هروئین پس از اتصال به گیرنده های مغز باعث ترشح دوپامین می شود. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که اطلاعات را بین نورون های مغز منتقل می کند و مسئول اثرات لذت بخش مواد افیونی است.

هنگامی که فردی هروئین مصرف می کند، سیل دوپامین فوری باعث رضایت آنی می شود. فرد احساس لذت و احساس رفاه شدید خواهد کرد. بسیاری از افراد احساس سنگینی در سراسر بدن همراه با احساس آرامش، حتی در موقعیت‌های ترسناک یا خطرناک را گزارش می‌کنند.

علاوه بر احساسات خوشایندی که ذکر شد،  خشکی دهان،  پوست برافروخته، حالت تهوع و استفراغ و  خارش شدید پوست به خصوص در ناحیه بینی از عوارض فوری هروئین است.

پس از آن چندین ساعت، ممکن است دچار توهم در سرعت شوید و فکر کنید همه چیز کند شده است. ممکن است فکر کنید و آهسته راه می روید. زمان کند می گذرد. برخی از افرادی که از هروئینی می گویند که احساس می کنند در خواب هستند.

تکان دادن سر، یکی از حالت هایی است که نشان دهنده مصرف هروئین است. فرد در این حالت هوشیاری کامل ندارد به این معنی که او بین هوشیار و نیمه هوشیار در نوسان است و ممکن است ارتباط با او غیرممکن باشد.

هروئین مانع از دریافت پیام های درد در بدن می شود و ضربان قلب و تنفس را کند می کند. در صورت مصرف بیش از حد، ممکن است تنفس قطع شده و باعث مرگ شود.

 

تحمل هروئین یعنی چه؟

اولین باری که کسی از هروئین استفاده می کند، لذت کوتاه مدت تجربه مهمی است. آنها ممکن است احساس کنند که انفجار کوتاه سرخوشی خارش و حالت تهوع را جبران می کند و تصمیم می گیرند دوباره این کار را انجام دهند. در صورت استفاده مکرر، اثرات هروئین متفاوت از اولین استفاده خواهد بود و ممکن است فرد مصرف کننده سرخوشی را به شدت احساس نکند. این اثر به دلیل تحمل است.

تعریف تحمل حالتی است که در آن ارگانیسم دیگر به دارو پاسخ نمی دهد و برای دستیابی به اثرات مشابه به دوز بالاتری نیاز دارد. با استفاده مکرر، اثرات لذت‌بخش هروئین به سرعت کاهش می‌یابد و افرادی که از آن سوء استفاده می‌کنند، مجبور می‌شوند برای رسیدن به همان نوع سرخوشی بیشتر و بیشتر مصرف کنند. ممکن است فردی از سیگار کشیدن یا خروپف کردن هروئین به تزریق آن در غلظت های بالاتر روی بیاورد.

ایجاد تحمل نسبت به یک دارو همیشه نشان دهنده اعتیاد نیست. به عنوان مثال، اگر دندانتان را بکشید و به دلیل تحمل از مصرف ۲۵۰ میلی‌گرم ایبوپروفن به ۵۰۰ میلی‌گرم رسیدید، به این معنی نیست که معتاد شده اید. اما به دلیل ماهیت اعتیادآور قوی و اثرات شدید هروئین، انتقال از تحمل به اعتیاد بسیار سریع و  آسان است اتفاق می افتد.

هنگامی تحمل نسبت به هروئین در فرد ایجاد می شود، بدن او بیشتر و بیشتر به این دارو میل و هوس دارد. قدرت اراده محض به ندرت برای شکستن این چرخه کافی است. این زمان، بهترین زمان برای شروع ترک و کمک گرفتن از متخصص است. شروع ترک در این مرحله، مدت کوتاه تر و درد و خماری کمتری دارد.

زندگی بدون مواد هم می‌تونه باحال باشه.(حتی اگه اوایلش یکم سخت به نظر برسه!) پس همین حالا زنگ بزنید و اولین قدم رو به سمت یه زندگی بهتر بردارید.مشاوره با بهترین کلینیک ترک اعتیاد

همین حالا تماس بگیرید!

 

 

عوارض هروئین بر بدن

بسیاری از مردم برای مقابله با اضطراب، نگرانی ها و سایر عوامل استرس زا شروع به مصرف هروئین می کنند. یک مطالعه نشان داد که ۷۵ درصد از افرادی که از هروئین استفاده می‌کنند، دارای اختلالات سلامت روانی مانند افسردگی، ADHD یا اختلال دوقطبی هستند. اما مصرف هروئین آسیب های جبران ناپذیری به سلامت جسمی و روانی افراد وارد می کند. برخی از آسیب های هروئین عبارتند از

۱-ایجاد عفونت های اچ آی وی و …

افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند کارهایی انجام می دهند که احتمال قرار گرفتن در معرض ویروس هایی را که در خون یا ترشحات بدن، افزایش می دهد، برخی از این رفتارها استفاده از سوزن های مشترک و داشتن رابطه جنسی پرخطر و … است. اگر بیمار شوید، ممکن است عفونت (هپاتیت B و C، HIV) را به شرکای جنسی یا فرزندان خود منتقل کنید.

۲-عوارض هروئین بر مغز

مصرف هروئین می تواند ضربان قلب و تنفس را کاهش دهد، ممکن است مغز اکسیژن کافی دریافت نکند. این حالت هیپوکسی نامیده می شود و در صورت مصرف دوزهای زیادی از هر داروی اپیوئیدی ممکن است اتفاق بیفتد، اما احتمال رخ دادن آن با مصرف مواد افیونی مصنوعی مانند هروئین یا فنتانیل بیشتر است. این حالت می تواند منجر به مرگ شود.

۳-ظاهر افراد هروئینی

اکثر مردم می دانند که هروئین می تواند ظاهر افراد را به طرز چشمگیری تغییر دهد. هنگامی که فردی به هروئین معتاد می شود، از بهداشت شخصی و تغذیه غافل می شود. آنها افرادی شلخته و نا مرتب به نظر می رسند که همواره درحال خارش پوستشان هستند. اگر هروئین را به صورت داخل وریدی تزریق کنند، احتمالاً در محل تزریق دارای علائم قابل مشاهده هستند و در معرض خطر عفونت قرار می گیرند.

عوارض هروئین بر چهره پیری زودرس است. استفاده از هروئین اغلب منجر به مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان و بیماری لثه از طریق خشکی مداوم دهان می شود. مصرف هروئین همچنین ممکن است منجر به کمبود تغذیه مناسب شود، در نتیجه باعث می شود پوست کدر و کدر به نظر برسد و چشم ها ممکن است در اثر کاهش وزن گود رفته به نظر برسندمصرف طولانی مدت هروئین می تواند باعث شود که افراد فرسوده و بیمار به نظر برسند.

به یاد داشته باشید فقط از روی ظاهر قضاوت نمی توان کرد. آزمایش تست هروئین برای اثبات اعتیاد لازم است. برای اطلاع از نشانه ها و علائم اعتیاد کلیک کنید.

۴-بیماری قلبی عروقی ناشی از هروئین

از آنجایی که هروئین اغلب تزریق می شود، بر سیستم قلبی عروقی نیز تأثیر می گذارد. مصرف داخل وریدی هروئین می تواند باعث فروپاشی یا زخم شدن رگهای نزدیک محل تزریق شود. عفونت های باکتریایی دریچه های قلب و عروق خونی نیز شایع است. فقدان تکنیک تزریق استریل شایع ترین دلیل این عوارض است.

یک تزریق دقیق نمی تواند خطرات مرتبط را از بین ببرد، زیرا خود دارو بر سلامت کلی رگ های خونی و قلب تأثیر می گذارد. انواع خاصی از هروئین همچنین ممکن است حاوی مواد افزودنی باشد که می تواند عروق خونی را مسدود کند. اگر این افزودنی ها عروق منتهی به ریه ها، کلیه ها، مغز یا کبد را مسدود کنند، خطر بالقوه سکته مغزی و نارسایی اندام وجود دارد.

۵-عوارض هروئین بر کبد

هپاتیت C ارتباط مستقیمی با بیماری کبد دارد. اگر درمان نشود، باعث سیروز کبدی می شود که یک بیماری کبدی مزمن و بالقوه کشنده است. همچنین می تواند منجر به سرطان کبد شود. تزریق هروئین خطر گسترش عفونت های هپاتیت C را افزایش می دهد. سوزن های مشترک و تجهیزات آماده سازی دارو افراد را در معرض ترشحات بدن افراد بیمار و ویروس ها قرار می دهد. هپاتیت سی در صورت عدم درمان، آسیب جدی کبدی و خطر مرگ را به همراه دارد.

آیا می توانیم اعتیاد را تشخیص دهیم؟

۶-یبوست مزمن و انسداد روده بزرگ

اثرات طولانی مدت هروئین به هر شکلی، از جمله تزریقی یا تدخین، می تواند منجر به یبوست مزمن شود. یبوست مزمن می تواند باعث انسداد روده بزرگ یا راست روده شود. زور زدن برای اجابت مزاج می تواند منجر به پارگی در بافت مقعد شود. اگر یبوست مزمن درمان نشود، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا انسداد روده را افزایش می دهد. سایر اندام های شکمی که بر روی روده بزرگ فشار می آورند، زمانی که فردی از یبوست مزمن رنج می برد، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان هستند. همچنین خطر ابتلا به سرطان رکتوم را افزایش می دهد. مشکلات گوارشی یکی از عوارض هروئین است.

۷-عوارض هروئین بر باروری زنان

زنانی که از هروئین استفاده می کنند بیشتر در معرض خطر ناباروری و اختلال در چرخه قاعدگی هستند. اختلال در قاعدگی می تواند باردار شدن را بعدا حتی پس از قطع مصرف دشوارتر کند. علاوه بر این، برخی از مطالعات نشان داده اند که زنان باردار که مصرف هروئین را انتخاب می کنند، در معرض خطر بالای سقط جنین خود به خود هستند.

اگر زن باردار به مصرف هروئین ادامه دهد و جنین سقط نشود، خطر زایمان زودرس در مادر افزایش می یابد. نوزادانی که از افراد معتاد به هروئین متولد می شوند، اغلب وزن کم دارند و ممکن است در بدو تولد دچار علائم ترک شوند. نوزادان معتاد و نارس از دیگر عوارض هروئین است.

۸-تاثیر هروئین بر عملکرد جنسی مردان

مصرف هروئین در کوتاه مدت و با دوز بسیار پایین می تواند به طور موقت عملکرد جنسی فرد را افزایش دهد. اما این تاثیر بسیار کوتاه است. یکی از عوارض هروئین در مردان این است که  مصرف کنندگان مداوم هروئین ومعتادان، عملکرد جنسی ضعیف تری نسبت به دیگران دارند زیرا مواد افیونی گردش خون را از اندام های تناسلی به اندام های دیگر منقل می کند و این موجب اختلال نعوظ و زودانزالی می شود. اختلالات جنسی از دیگر عوارض هروئین است. برای کاهش عوارض اعتیاد به هروئین، هر چه زودتر درمان را آغاز کنید.

برای اطلاع از اینکه ترک هروئین چند روز طول می کشد؟ هزینه بستری برای ترک هروئین چقدر است و … کافی است کلمـــه مشاوره را به شـــماره موبایــل ۰۹۱۲۰۴۷۴۸۱۰ ارسال کنید تا مشاوران کلینیک طلوعی دوباره با شما تماس بگیرند.

عوارض هروئین بر بدن
هپاتیت، اچ آی وی و … از عوارض هروئین است.

 

عوارض روانی سوء مصرف هروئین

هنگام مصرف هروئین، مغز با مواد افیونی خارجی سازگار می شود  و بدن اندورفین و دوپامین را برای به حداقل رساندن درد ترشح می کند. مصرف چندین باره هروئین یا هر ماده دیگری موجب کاهش اثرات تسکین دهنده آن می شود که به این حالت تحمل می گویند.

تحمل به این معناست که فرد برای دستیابی به اثرات مورد نظر خود به مقدار بیشتری از دارو نیاز خواهد داشت که می تواند منجر به مسائل روانی مانند افسردگی و اضطراب شود. اعتیاد به هروئین همچنین شیمی مغز را تغییر می دهد و منجر به میل به مصرف بیشتر مواد مخدر و رفتارهای پرخطر مرتبط با اعتیاد می شود. سایر عوارض روانی مصرف هروئین در کوتاه مدت عبارتند از:

  • احساس جدا شدن از واقعیت
  • مشکل در تمرکز و تصمیم گیری
  • نوسانات شدید خلقی، بی قراری، تحریک پذیری یا پارانویا
  • انجام رفتارهای پرخطر مانند دزدی، قمار …
  • انزوای اجتماعی و گوشه گیری
  • احساس خستگی، ناتوانی در رفتن به سر کار یا معاشرت

عوارض هروئین در طولانی مدت بر سلامت روان

مصرف طولانی مدت می تواند باعث ایجاد طیفی از مشکلات روانی کوتاه مدت و بلند مدت شود. توهم، احساس پارانوئید، تجربه حملات پانیک و سردرگمی و گیجی حاد مهمترین تاثیر مواد مخدر بر اعصاب و روان هستند. مصرف طولانی مدت هروئین با موارد زیر مرتبط است:

  • افسردگی
  • اختلال اضطرابی
  • تغییر شخصیت یا رفتار
  • ناتوانی در تفکر و تصمیم گیری
  • اختلال در قضاوت
  • توهم، هذیان و عدم ارتباط با واقعیت

به طور کلی مهمترین عوارض روانی هروئین عبارت است از مشکلات تمرکز، نوسانات خلقی، انزوا و افسردگی، اضطراب مداوم، توهم و پارانویا. معمولا ماه ها یا سال ها طول می کشد تا این تغییرات در سلامت روان پس از مصرف منظم مواد مخدر قابل توجه باشد. ترک هروئین درمراکز معتبر ترک اعتیاد  قابل اعتمادترین راه برای شروع درمان است.

 

بهترین روش ترک هروئین

اعتیاد به هروئین یک وضعیت پزشکی جدی است و برای بهبودی نیاز به درمان تخصصی دارد. ترک هروئین در خانه به هیچ وجه توصیه نمی شود. گزینه های درمانی مختلفی برای ترک هروئین وجود دارد و نوع درمان به نیازهای فرد بستگی دارد. شاید بپرسید برای ترک مواد در خانه چه کار کنیم؟

بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران، طلوعی دوباره پس از ویزیت بیمار توسط پزشک متخصص و با توجه به شرح حال و وضعیت جسمی و روانی بیمار پروتکل های درمانی مختلفی برای درمان پیش روی بیمار و خانواده قرار می دهد. این خدمات شامل

  • ترک هروئین سرپایی: کسانی که به هر دلیلی امکان بستری در مرکز را ندارند می توانند به صورت روزانه به کلینیک مراجعه کرده، توسط پزشک ویزیت شوند و داروهای مورد نیاز خود را دریافت نمایند. برنامه های سرپایی به افراد این امکان را می دهد که در حین درمان به کار یا حضور در مدرسه ادامه دهند.
  • ترک هروئین در منزل: اگر فرد تمایلی به مراجعه به مرکز نداشته باشد، پزشک وپرستار به صورت روزانه بیمار را در منزل خودش ویزیت می کنند و در صورت نیاز دارو و درمان را در منزل دریافت می کنند.
  • بستری برای ترک هروئین: بستری در مرکز ترک هروئین برای سم زدایی و دارو درمانی بهترین گزینه ترک هروئین است. با بستری شدن، محیط امنی برای افراد فراهم می‌شود و می‌توانند بدون دغدغه های روزمره  زندگی بر بهبودی تمرکز کنند.

در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره، امکانات رفاهی کاملی نظیر اتاق های تک نفره، دونفره، اینترنت رایگان، سالن ورزشی، سرگرمی های دیگر در نظر گرفته شده است.  بیماران مراقبت های شبانه روزی را از تیم درمانی آموزش دیده طلوعی دوباره دریافت می کنند تا اطمینان حاصل شود که با کمترین درد و خماری برنامه درمانی خود را دنبال می کنند.

dr3

بهترین داروی ترک هروئین

بهترین کلینیک خصوصی ترک اعتیاد تهران به صورت شبانه روزی بیمار را تحت نظر دارد و با اطلاع از جدیدترین راه ترک اعتیاد داروهای لازم برای کاهش خماری ترک هروئین را در زمان های مورد نیاز تجویز می کند.

داروی ترک هروئین از جمله متادون و بوپرنورفین برای کاهش وسوسه و علائم ترک است. داروهای دیگری مانند نالترکسون و آکامپروسات نیز ممکن است برای کمک به جلوگیری از عود تجویز شوند.

دارو درمانی همراه با مشاوره و روان درمانی برای ارائه یک برنامه درمانی جامع به کار برده می شود تا تجربه ترک هروئین موفقی را داشته باشید. مشاوره فردی و گروهی و سایر اشکال درمانی مانند درمان شناختی-رفتاری یا رفتار درمانی دیالکتیکی بخش مهمی از درمان و ترک اعتیاد را تشکیل می دهد. روان درمانی برای ترک موفق و پایدار بدون بازگشت ضروری است.

مهم است که به یاد داشته باشید که ترک موفقیت آمیز به هروئین نیازمند تعهد و تلاش مداوم بیمار و خانواده است. با حمایت و راهنمایی صحیح، افراد می توانند بر اعتیاد خود غلبه کنند و کنترل زندگی خود را دوباره به دست گیرند.

ترک هروئین چند روز طول می کشد؟

بهترین کلینیک خصوصی ترک اعتیاد تهران با تجهیزات پزشکی پیشرفته، امکان ترک هروئین در ۱۴ روز را برای شما فراهم می کند. خانم نازنین روشن، مدیر داخلی کلینیک طلوعی دوباره به شما تضمین می دهد که ترک موفق با حداقل درد و خماری را در این مرکز تجربه خواهید کرد.

ما در کلینیک طلوعی دوباره سعی می کنیم بهترین امکانات را با هزینه های منصفانه در اختیار بیماران قرار دهیم. ما در این مرکز با توجه به وضعیت مالی و بودجه شما بهترین پروتکل های درمانی را برای شما ارائه می دهیم تا هیچ بیماری به دلیل مشکلات مالی محدودیت درمان نداشته باشد.

برای اطلاع از هزینه ترک هروئین در کلینیک خصوصی کافی است کلمـــه مشاوره را به شـــماره موبایــل ۰۹۱۲۰۴۷۴۸۱۰ ارسال کنید تا با شما تماس بگیریم.

نویسنده: سمیه هاشمی

سمیه هاشمی هستم و بیش از سه سال است که در زمینه ترک و درمان اعتیاد به تولید محتوا می‌پردازم. به تولید محتوا، به ویژه در حوزه سلامت، علاقه‌مندم. در دنیای امروز نمی‌توان تنها به شعار «محتوا کینگ است» اکتفا کرد؛ بلکه محتوای با کیفیت، مستند و همراه با ارائه‌ای جذاب می‌تواند تاثیر واقعی را داشته باشد و تبدیل به «پادشاه» گردد.